Jaarprogramma voor teams

wanneer is het goed genoeg?

Het gaat goed in het team. Iedereen is tevreden. Er wordt prima samengewerkt en de resultaten zijn goed. Wat moet zo'n team nu met coaching? Het gevaar van een team waarbij het goed gaat en waarin iedereen tevreden is, is dat het team 'stil' blijft staan in haar ontwikkeling en mogelijkheden. Het gaat allemaal goed, dus er is minder aandacht voor zaken als doelen, verantwoordelijkheid, communicatie, etc.. En dat is zonde! Want juist in teams waarin het al heel goed gaat kun je met weinig moeite hier prachtige stappen in zetten. 'Goed' is geen eindstation voor een team, maar een prachtige positie voor groei! 

4 Teamdagen per jaar

Speciaal voor teams die zich in bovenstaande herkennen en die zich wél graag willen blijven ontwikkelen en groeien en optimaal teamsucces willen behalen, heb ik een coachingstraject van 4 dagen per jaar ontwikkelt. 4 dagen per jaar (gemiddeld eens per 3 maanden) een dag waarin het team stilstaat bij zichzelf. Om hier op zo'n dag goed richting aan te geven gaan we aan de slag met verschillende methodes, modellen en werkvormen. Welke dat zijn hangt af van wat er op dat moment speelt in het team en waar behoefte aan is, denk aan: samenwerken, communicatie, gedrag, kwaliteiten en talenten, motivatie, conflict, leiderschap en verantwoordelijkheid, feedback, doelen, weerstand, etc.. 

meer weten of je team aanmelden?

Vul in beide gevallen het contactformulier in op deze pagina. Ik neem dan contact met je op om een vrijblijvende afspraak in te plannen waarin we de mogelijkheden voor jouw team af kunnen stemmen. 

contactformulier 

Ja, ik ben geinteresseerd in het jaarprogramma voor teams. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.