Teamcoaching

Ontwikkeling en zelfstandigheid

Het team kan zichzelf twee vragen stellen om te achterhalen hoe het gaat: halen we de afgesproken resultaten en hebben we het goed met elkaar? Als het antwoord op één van beide of op beide vragen 'nee' is, dan kan teamcoaching helpend zijn.

Bij teamcoaching gaat het om de ontwikkeling en de zelfstandigheid van het team. Als teamcoach help ik teams hierbij. Hoe dat gebeurt hangt helemaal af van de vraag en de context.  

 

Wanneer teamcoaching?

Zoals al genoemd gaat teamcoaching over de ontwikkeling en de zelfstandigheid van het team. Daarbinnen kan het over tal van onderwerpen gaan. Denk aan samenwerken, communicatie, gedrag, rollen, conflict, leiderschap, feedback, kennis, vakmanschap, afspraken, etc.. 

Teamcoaching kan het antwoord zijn als er problemen binnen het team zijn of als het de wens is dat het team zich in een bepaalde richting ontwikkelt. Of teamcoaching het antwoord is hangt van het team af. Teamcoaching werkt namelijk alleen als het team dat wil. 

 

  Wat levert het op?

  Teamcoaching levert o.a. het volgende op:

  • Inzicht in wat voor soort team jullie zijn en antwoord op de vraag of jullie dat willen veranderen of juist willen versterken.
  • Inzicht in het 'probleem'.
  • Praktische handvatten op de weg naar teamsucces. 

   

  In de praktijk....

  Neem gerust vrijblijvend contact met me op om jullie situatie te bespreken. Samen bekijken we de opties en beoordelen we of teamcoaching voor jullie de beste optie is. Pas daarna begint het traject. Hierin lever ik altijd maatwerk zodat jullie optimaal resultaat uit de coaching halen.