Teamcoaching

Ontwikkeling en zelfstandigheid

Teamcoaching heeft twee focuspunten: de ontwikkeling van het team en de zelfstandigheid van het team. Als teamcoach help ik teams hierbij. Hoe dat gebeurt hangt helemaal af van de vraag en de context.  

 

Wanneer teamcoaching?

Zoals al genoemd gaat teamcoaching over de ontwikkeling en de zelfstandigheid van het team. Daarbinnen kan het over tal van onderwerpen gaan. Denk aan samenwerken, communicatie, gedrag, rollen, conflict, leiderschap, feedback, kennis, vakmanschap, afspraken, etc.. 

Teamcoaching kan het antwoord zijn als er problemen binnen het team zijn of als het de wens is dat het team zich in een bepaalde richting ontwikkelt. Of teamcoaching het antwoord is hangt van het team af. Teamcoaching werkt namelijk alleen als het team dat wil. 

 

  Wat levert het op?

  Teamcoaching levert o.a. het volgende op:

  • Inzicht in wat voor soort team jullie zijn en antwoord op de vraag of jullie dat willen veranderen of juist willen versterken.
  • Inzicht in het 'probleem'.
  • Praktische handvatten op de weg naar teamsucces. 

   

  In de praktijk....

  Neem gerust vrijblijvend contact met me op om jullie situatie te bespreken. Samen bekijken we de opties en beoordelen we of teamcoaching voor jullie de beste optie is. Pas daarna begint het traject. Hierin lever ik altijd maatwerk zodat jullie optimaal resultaat uit de coaching halen. 

   

   

   

   

   

   

   

  Het gaat goed! 

  Wat ik veel tegenkom in de praktijk is de situatie waarin het team vind dat het goed gaat. Dat is op zich natuurlijk heel fijn, maar het kan ook een struikelblok zijn omdat het reflectie en ontwikkeling in de weg kan staan. Het gaat immers goed, dus dat is allemaal niet nodig. Een goed team belemmert zichzelf zo om een fantastisch team te worden! 

  Voor teams waarin het gewoon goed gaat heb ik daarom een speciaal coachingstraject ontwikkelt, omdat dit soort teams juist in een hele goede positie zitten voor ontwikkeling en succes.

  Het traject bestaat uit vier dagen per jaar waarin we met het hele team stil staan bij teamontwikkeling en teamsucces. Klik op onderstaande button voor meer informatie: