Over Lisette en L.I.E.S.

Lisette Ellens

Ik ben geboren en getogen op het prachtige platteland op de grens van Friesland en Groningen. Hierdoor ben ik opgegroeid met veel vrijheid en met oog voor de natuur. 

Reizen is een grote passie van me (op m'n website zie je hier en daar mooie reisfoto's). In vrijheid kunnen dwalen door andere landen en culturen en me laten overweldigen door de prachtige natuur op onze aarde maakt me altijd weer ontzettend gelukkig.

Na mijn afstuderen ben ik terecht gekomen in de arbeidsbemiddeling en daarin heb ik jaren met veel plezier gewerkt als leidinggevende. In die jaren heb ik veel sectoren en ondernemers goed leren kennen en ben ik nauw betrokken geweest bij het matchen van werkgevers en werknemers.

Wat ik vooral heel leuk in m'n werk vind zijn de mensen. Menselijk gedrag. Hoe zitten we in elkaar geknutseld en hoe haal je er uit wat er in zit? Eerst was dit vooral op mezelf gericht. Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?  Maar door de jaren heen werd mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling steeds groter en ik ontdekte dat ik analytisch ben op de gevoelskant en dat ik veel plezier beleef als ik anderen hiermee kan helpen. Ik heb daarom de opleiding tot transformationeel coach en trainer gevolgd zodat ik genoeg kennis en kunde in huis heb om mensen echt goed te kunnen helpen.

Ik coach en train met nuchterheid en duidelijkheid, maar ook het spirituele boeit me zeer. Spiritualiteit roept vaak een associatie op met zweverigheid en het onbekende. Zoals ik er naar kijk hoort spiritualiteit bij de dagelijkse dingen. De mooiste omschrijving van spiritualiteit die ik ken is de volgende: 'spiritualiteit is het stoppen met het verhullen van de kwetsbaarheid'. 

Mijn missie: Echt en puur. Voelen wat je doet, doen wat je voelt. 

Ik geloof dat ieder mens iets bij te dragen heeft en dat 'iets' ligt op het snijvlak van wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waarmee je een ander helpt. Op dat snijvlak werken vanuit onze kern en dat kan alleen maar mooie dingen opleveren!

Ik werk aan mijn missie door het aanbieden van coaching, training en consultancy.

'Doe wat je voelt, voel wat je doet' 

Opleidingen 

  • HBO Bedrijfskunde
  • HBO Lerarenopleiding Economie AE/BE
  • P-HBO Transformationeel coach 
  • P-HBO Groepsdynamiek (Trainersopleiding)
  • P-HBO Teamcoach
  • Disc- en Drijfverenconsultant
  • Coachen met Voice Dialogue

Meer weten? Kijk op LinkedIn voor meer info over mijn opleidingen en werkervaring: https://www.linkedin.com/in/LisetteEllens

De betekenis van L.I.E.S.

In 2009 heb ik een rondreis door Nieuw Zeeland gemaakt en daar heb ik kennis gemaakt met de Maori cultuur. De Maori hechten veel waarde aan symbolen en de betekenis die aan een symbool verbonden is.

Mijn logo is gebaseerd op het symbool dat de Maori hebben voor een opgerold varenblad, koru.

Koru staat voor persoonlijke groei en ontwikkeling, voor het nieuwe vanuit het oude, een nieuw begin, positieve verandering en groei. 

Het blad ontwikkelt zich tot zijn volle potentie. In coaching en trainingen ont-wikkelen wij ook. Letterlijk. We verwijderen steeds meer lagen tot wat overblijft wat we echt zijn. 

L.I.E.S. is voor mij de plek waar alles wat ik het allerliefste doe samenkomt. De quote 'doe wat je voelt en voel wat je doet' krijgt bij L.I.E.S. elke dag weer betekenis voor me. En omdat het zo eigen is heb ik m'n eigen bijnaam gebruikt als naam voor 'mijn' bedrijf.